Personal Training is een intensieve vorm van fysieke en mentale begeleiding waarbij de personal trainer, samen met de klant, realistische, haalbare, meetbare en zowel korte- als lange termijndoelstellingen nastreeft.

De personal trainer gaat samen met de klant een op maat gemaakt, progressief, gevarieerd en medisch verantwoord oefenprogramma uitwerken.

De personal trainer, die jou elke training begeleidt, past dit oefenprogramma op tijd aan zodat je continue progressie boekt.

De personal trainer zorgt dat je de oefeningen in perfectie uitvoert en motiveert je om tot het uiterste te gaanbinnen jouw mogelijkheden. Daarnaast schrijft hij alles voor je op en behandelt direct eventuele bewegingsbeperkingen of blessures zodat je het maximale uit je training kunt halen.

Trainen is immers het doelgericht verstoren van de homeostase, waardoor je elke keer beter wordt en zo dichter bij je doel komt.

Personal Training bij Move2Bfit is vooral gericht op resultaat!

WAAROM PERSONAL TRAINING?

Het is bewezen dat je met personal training veel sneller je doel bereikt. Veel mensen willen wel iets doen aan hun overgewicht of hun slechte conditie. Ze willen meer spiermassa opbouwen, gezonder eten, meer gaan bewegen,…

Alleen weten ze niet echt hoe ze eraan moeten beginnen of ontbreekt het hen aan deskundig personeel in hun fitnesscentrum.

Door het druk werkritme van vele gezinnen is er dan ook nog eens gebrek aan tijd en motivatie.

Met personal training kies je voor een personal trainer die samen met jou een op maat gemaakt oefenprogramma uitvoert en je motiveert om tot het uiterste te gaan, waardoor je veel sneller tot resultaat komt.

Je gaat dus een commitment aan met jezelf en de personal trainer om samen je doel te bereiken.

Verder gaat de personal trainer je zowel tijdens als buiten de sessies extra motiveren en blijft hij in contact met je buiten de gezamenlijke trainingssessies om feedback te vragen over je individuele trainingen, fysieke en mentale ingesteldheid.

Ten slotte kan de personal trainer elke week de trainingsprogressie beter opvolgen van zijn klant, correcties en tips geven over de uitvoering van oefeningen en kan hij ook vlugger ingrijpen bij problemen die zich zouden kunnen voordoen tijdens het oefenschema, waardoor je niet geblesseerd raakt en kostbare tijd verliest.

Al deze voordelen zorgen dat iemand die voor personal training kiest, sneller, efficiënter en correcter zijn doelstellingen bereikt op een gevarieerde, leuke en medisch verantwoorde manier.

WELKE VORMEN VAN PERSONAL TRAINING?

Ik bied 4 verschillende vormen van personal training aan. Hieronder een overzichtje.

  • 1 op 1
  • Small group PT
  • Groepslessen PT – Bootcamp
  • Program Design

1 op 1

De meest bekende vorm van personal training is de klassieke 1 op 1 training waarbij de personal trainer je zijn volle aandacht kan geven en je, tijdens de volledige trainingssessie, constant kan corrigeren en motiveren. Je traint dan ook alleen met de personal trainer, zonder dat hij kan gestoord worden door vragen van andere klanten.

Small group PT

Er is ook een mogelijkheid om samen te werken met een personal trainer in een beperkte groep (2 tot 4 personen). Meestal zijn dit vrienden, familieleden, teamleden van dezelfde sportclubs,… die samen met de personal trainer een oefenprogramma afwerken. Je kan de volle aandacht van een 1 op 1 sessie niet hebben, maar toch gaat de personal trainer de deelnemers van de groep zo goed mogelijk blijven coachen en motiveren. Meestal worden deze sessies veel in circuitvorm gedaan, waarbij de deelnemers in koppels samenwerken of per post doorschuiven.

Groepslessen PT – Bootcamp

Er is ook een mogelijkheid om samen te werken met een personal trainer in een grotere groep (10 tot 16 personen). Het kan hier gaan om leden van een sportclub, die een extra accent willen leggen aan een zwakker punt, dit zowel tijdens de off season periode als tijdens de wedstrijdperiode. Tevens kan het zijn dat de personal trainer wekelijks voor een bepaalde periode een groepsles voorziet en dat verschillende mensen zich hiervoor kunnen inschrijven. Er wordt dan ook naar een bepaalde doelstelling gewerkt met de volledige groep. De fun factor is hier ook van belang. Maar de expertise van de personal trainer is nooit ver weg, zodat hij binnen dezelfde groep ook mensen van verschillende niveaus kan laten samen trainen. Meestal gebeuren deze sessies in circuitvorm met verschillende posten met elk verschillende oefeningen, waarbij de personal trainer centraal de groep blijft coachen, corrigeren en motiveren.

Een bootcamp is ook een vorm van personal training met een grotere groep (10 tot 16 personen). Hier gaat de personal trainer de natuur in met een groep om daar oefeningen uit te voeren met de natuurlijke hindernissen die er zijn : bankjes, speelpleinen, trappen, bergop lopen, boomstammen, optrekrekken,…Dit gaat gecombineerd met jogging voor de hele groep die samen blijft en van hindernis naar hindernis loopt. Tevens kan de personal trainer wat functioneel trainingsmateriaal (TRX, Bodylastics, BOSU,…) meehebben om toe te voegen aan het oefenprogramma tijdens de bootcamp. permanente make up west-vlaanderen

Program Design

Je hebt geen gebrek aan motivatie en trainingservaring en wil individueel aan de slag maar je wil een doelstelling nastreven waarvan je niet echt weet hoe je dit moet doen.

Je kan gebruik maken van de expertise van een personal trainer om een trainings- en voedingsschema op te stellen voor je, die je eerst samen met je personal trainer uitvoert, alvorens hij je “loslaat”.

Hij ontwerpt dus de “Program Design” voor je, waarna jij individueel aan de slag gaat voor een bepaalde tijd om nadien het resultaat te komen meten en hierop de “program design” aan te passen zodat je continue progressie kan maken.

Personal trainer  Mechelen

Je personal trainer leert je om soepel te bewegen, zodat jij je lichaam beter gebruikt. Op die manier verspil je geen energie bij dagelijkse klusjes zoals de boodschappen of het huishouden. En de energie die je overhoudt, steek je in leuke dingen. Een weekendje weg bijvoorbeeld. Of die ene hobby die al jaren stilligt wegens ‘geen fut.

opleiding personal coach

Remotion Training® is een nieuwe trainingsmethodiek en behandelingsfilosofie voor professionals (kinesitherapeuten, personal trainers, etc.) die hun technieken willen uitbreiden en hun patiënten/klanten willen begeleiden in een actieve revalidatie of levensstijl.