Je bent afgestudeerd als fitnessinstructeur en wilt je verder specialiseren? Dan is de opleiding Personal Trainer zeker iets voor jou!

Als personal trainer leer je werken in verschillende omgevingen en met ‘new trend materials’. Je bent in staat om advanced fitness training te geven. Je scherpt je coaching en business skills aan. Een personal trainer werkt voornamelijk in een één-op-één relatie met de klant. Samen werken trainer en klant aan een persoonlijk doel in een veilige en uitdagende omgeving. De personal trainer geeft (beweeg-)advies, begeleidt en motiveert zijn klant tijdens het uitvoeren van de oefeningen en stuurt bij waar nodig. De personal trainer zorgt ervoor dat de klant volhoudt en het beoogde resultaat effectief behaald wordt.

In deze opleiding wordt er in de praktijklessen dieper ingegaan op de volgende items:

  1. Core stability en blessurepreventie training
  2. Het trainen van complexe bewegingen met losse gewichten (Vb. squats, deadlift, gewichtheffen, …)
  3. het opstellen van een trainingsprogramma i.f.v. het verbeteren van maximale- en explosieve kracht.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Personen die geslaagd zijn voor Fitnessinstructeur en die hun skills en kennis naar een niveau hoger willen tillen. Om deze opleiding te kunnen volgen moet u geslaagd zijn voor Fitnessinstructeur.

Failing to plan is planning to fail.

Op basis van je doelstellingen en jouw beschikbare tijdschema maken we een trainingsplan. Met fysieke testen bepalen we je huidige niveau. Aan de hand van deze testen bouwen we een trainingsschema op.

We sturen je schema bij door voortdurende communicatie. Je plan wordt ondersteund door de All Out basics. Tijdens de groepstrainingen verbeteren we je triathlonspecifieke technieken.

Voor een wedstrijd maken we een race-plan op, zodat alle trainingen en technieken optimaal benut worden.


Personal coach Mechelen

Je personal trainer leert je om soepel te bewegen, zodat jij je lichaam beter gebruikt. Op die manier verspil je geen energie bij dagelijkse klusjes zoals de boodschappen of het huishouden. En de energie die je overhoudt, steek je in leuke dingen. Een weekendje weg bijvoorbeeld. Of die ene hobby die al jaren stilligt wegens ‘geen fut.

opleiding personal coach

Remotion Training® is een nieuwe trainingsmethodiek en behandelingsfilosofie voor professionals (kinesitherapeuten, personal trainers, etc.) die hun technieken willen uitbreiden en hun patiënten/klanten willen begeleiden in een actieve revalidatie of levensstijl